Virusi i koprivnjača, a sve posle tri dana visoke temperature

temperatura kod dece

Visoka temperatura i virus mogu da izazovu koprivnjaču

Posle tri dana visoke temperature izašla je intenzivna koprivnjača. Uplašila sam se, jer je to bio prvi put da moje dete tako reaguje.

U sezoni gripa, mnogo toga može da se nauči. Nije pomoglo ono pranje ruku i kijanje u nadlanicu ili maramicu. Do napada virusa dolazi naročito ako je imunitet oslabljen od nespavanja, stresa,neadekvatne ishrane.
Izgleda da su današnji virusi mnogo žešći nego oni pre.Traju duže, veoma su naporni.

Virus još više oslabi imunitet, što dalje može da ima brojne posledice.

Stefan, moj sin, star 21 mesec, samo je jednom od rođenja pokupio grip, inače je bio veoma jak i zdrav. Sad ga je, nedelju dana posle jednog dečijeg rođendana, stigao opaki virus. Stegao je grlo i digao temperaturu.

Posle tri dana borbe sa 39,5 i preko, napokon se oporavio. Crvene mrlje su se pojavile po koži. Nešto između koprivnjače i boginja. Baš smo se uplašili. Niko nije najavio da je pojava osipa na koži čestareakcija posle visokih temperatura ili jakih virusa.

Na svu sreću, čuli smo od medicinskog osoblja da je to sasvim normalna reakcija tela kada se izbori sa virusom i da ne brinemo.

Zato, ako ovo niste znali, ne brinite!

Ako se dete ili vi ospete posle nekog surovog napada virusa, koji obara leukocite, a podiže temperaturu. Proći će posle nedelju dana u boljem, dve nedelje u lošijem slučaju.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Better Tag Cloud